top of page

101 Kako se ubraniti napada z nožem

August 27, 2019

Posneli smo video s temeljnimi načeli, kako ravnati v primeru napada z nožem

Do naslova evropskega prvaka

October 31, 2017

Z Gašperjem Maroltom in Maticem Ilcem smo se po večmesečnih pripravah in z dobrimi občutki po dvojni zmagi na Balkan Open v mesecu septembru odpravili na Evropsko prvenstvo. Vedeli smo, da sodimo v sam vrh, vedno pa je potrebno še nekaj športne sreče. Žreb je pokazal, da bo Gašper moral za uvrstitev v finale premagati vse pretekle dobitnike odličij, saj so se prav vsi favoriti zvrstili na isti strani. Gašper je nastopil v kadetski kategoriji, -81 kg, v soboto, 28. 10. 2017. Po prvih dveh borbah, ki jih je zaključil predčasno, je bilo jasno, da bo borba z ruskim tekmovalcem, od katerega je izgubil v finalu svetovnega prvenstva, odločala o novem evropskem prvaku. Gašper je bil odločen, da je to njegov dan in odločno zmagal z rezultatom 16:6. Da je bilo finale še bolj zanimivo je posrbel drugi Slovenec, ki je ostal prav tako, do takrat nepremagan. Z rezultatom 20:5 je Gašper osvojil naslov evropskega prvaka. 

Matic Ilc, v mladinski kategoriji -77 kg, je izgubil prvo borbo, uspešno premagal naslendnja dva tekmovalca, na koncu pa je bil danski nasprotnik nekoliko boljši in tako je Matic zaključil na 7. mestu, ker je za prvi nastop v mladinski kategoriji prav tako odličen rezultat in spodbuda za nadaljnje prizadevno delo. 

Tehnike proti nožu in palici

June 16, 2017

Trenerja centra Ares sta za UF PRO prikazala še nekaj obramb proti oboroženim napadom. 

Prostoročne tehnike

March 30, 2016

Trenerja Aresa sta sprejela izziv in skupaj z ekipo UFPRO prikazala nekaj prostoročnih tehnik in načinov, kako se jih lahko naučite.

Priprave na Švedskem

January 03, 2017

Trener Vitja Gričar je z ekipo reprezentantov JJZS pričel leto na pripravah za borce in borke v mestecu Horby na Švedksme. Prijetno, delavno, špartansko. Veliko pozitivne energije in smeha. Za kadete, ki so se ideležili priprav veliko novih poznanstev in koristnih napotkov trenerjev. 

Gašper Marolt - 2. mesto na svetovnem prvenstvu

March 19, 2017

Gašper Marolt, je pod vodstvo trenerja Vitje Gričarja, osvojil drugo mesto na Svetovnem prvenstvu za kadete in mladince, ki je potekalo med 17. in 20. 3. 2017 v Atenah. Gašper je prikazal odločnost, borbenost in poglobljeno tehnično znanje v vseh delih borbe. Čestitke in spodboda za nadaljnje delo. 

Prednovoletni trening

December 15, 2016

Prednovoletno druženje si je potrebno zaslužit. Najprej trening, potem pa zabava. Zabava je trajalo pozno v noč, kar nas utrjuje v prepričanju, da smo uspeli, da med vsemi vadečimi stkemo tudi prijateljske vezi.

 

Vsem članom želimo vesel božič in srečno novo leto. 

Seminar FFA

November 18, 2016

Dva dni ponavljanja in izpopolnjevanja tehnik za 1. in 2. stopnjo Filipino Fighting Arts, nekaj novih tehnik in kombinacij, smeha in zabave pa v družbi Chrisa, Mathisa in Mirka nikoli ne primanjkuje. Nekoliko utrujeni, a zadovoljni obrazi so več kot zadostna motivacija za nadaljnje delo in organizacijo podobnih dogodkov v prihodnje. 

Trening v borbah z reprezentanti ŠD Sibor

August 31, 2016

ŠD Sibor je povabil k sodelovanju pri pripravah tekmovalcev v ju-jitsu borbah trenerja Vitjo Gričarja, ki bo borca Gašperja Marolta v kategoriji -73 kg in Matica Ilca v kategoriji -81 kg spremljal na Evropskem prvenstvu za kadete, ki bo potekalo v Veltins Areni v Gelsenkirchnu  med 23. in 25. 9. 

Ju-jitsu priprave Evropske ju-jitsu zveze

August 27, 2016

Vitja Gričar se tekmovaci ŠD in ŠK Sibor udeležil priprav Evropske Ju-jitsu zveze v Deželnem športnem centru v Hachnu v Nemčiji. Priprav so se udeležili reprezentanti Nemčij, Francije, Belgije, Alžirije, Avstrije, Danske, Švedske, Nizozemske in Slovenije. 

Poletne priprave v Fari

July 28, 2016

ŠD Ninja je organizirala že tradicionalni poletni kamp v CŠOD Fara. Kamp je vključeval progam U10, U12 in U15, ki ga je vodil Marko Šikonja in program kondicijskih in tehničnih priprav za U18 in U21, ki sta jih vodila Vitja Gričar in Tadej Jerman. Priprav so se udeležili člani JJK ADK Maribor, ŠD Nikan, ŠD in ŠK Sibor ter ŠD Ninja. Udeleženci si zaslužijo pohvale za prizadevno in odločno delo. Bilo je naporno, saj smo pričeli že pred zajtrkom, potem pa nadaljevali z dopoldanskim in popoldanskim treningom. Poudarek je bil dan raznovrstnosti tehnik v vseh segmentih ju-jitsu borbe. Upamo, da je vsakdo našel kaj novega, kar bo lahko uporabil pri svojih naslednjih uspešnih nastopih. 

Izpiti za 5. kyu

June 11, 2016

Najbolj pridni in prizadevni člani, ki vadijo ju-jitsu, so opravili izpit za višjo stopnjo pasu. Tako smo dobili 5 novih članov z rumenim in enega z oranžnim pasom. Slednje je velik motiv za nadaljnje treninge. Nič lepšega kot kolegialna pomoč in spodbujanje med člani. Čestitke vsem in še naprej veliko uspeha. 

Seminar Level 2 FFA

June 03, 2016

Člana Centra Ares, Matjaž in Marjan, sta se udeležila seminarja Filipino Fighting Arts pod vodstvom trenerja Timma Blaschkeja, za stopnjo 2, v Karlsruhe. Vrnila sta se z novim znanjem, izkušnjami in veliko pozitivne energije, ki je na seminarjih Timma nikoli ne primanjkuje. Udeležba na seminarju je prvi korak pri napredovanju. 

Skok s padalom

May 27, 2016

Naša članica Tatjana je organizirala prav poseben izlet - skok s padalom nad Balatonom. A še ob tako razburljivem trenutku niso pozabili pokazati, da so borilne veščine način življenja. 

Ju-jitsu Paris Open 2016

April 30, 2016

Vitja Gričar se je skupaj z ekipo JJZS (selektorjem Toplakom in tekmovalcema Timom Toplakom in Benjamin Lahom) udeležil največjega mednarodnega turnirja za člane - Paris Open. Vitja je sodil tekmovanja v borbah, duo-sistemu in ne-wazi. Na tekmovaju je pristopil k izpitu za kontinentalnega B sodnika v ne-wazi.  

Robi Rajh 2016

April 15, 2016

Član Centra Ares, Tadej Jerman, je zmagal v ne-wazi na Pokalu Robi Rajh - Maribor Open, ki je potekal v dvorani Tabor 16.4.2016. Vse skupaj smo vzeli malo za hec, na koncu pa se je izkazalo, da se izkušnje in treningi le seštevajo. Čestitke, Tadej. Sergej Bižal, svetovni B sodnik, in Vitja Gričar, kontinentalni B sodnik, sta delila pravico na tekmovanju. 

UF PRO reklama

March 18, 2016

UF PRO dobavitelj opreme za vojsko in policijo nas je povabil k sodelovanju pri snemanju reklame za njihove proizvode. Nastal je posnetek, ki je dobil številne dobre ocene in ima možnosti, da je prvi posnetek, ki bo dosegel milijon ogledom na FB.  

S tremi legendami Kalija

March 18, 2016

Trener Centra Ares, Vitja Gričar, se je udeležil seminarja Kali Evolution, pod pokroviteljstvom FCS Nemčija in FFA Association, v marcu v Karlsruhe. Tri velike legende Kalija Ray Dionaldo, Doug Marcaida in Jared Wihongi so prvič sodelovali skupaj. Zanim preplet konceptom različnih šol filipinskih borilnih veščin. Vsi udeleženci so uživali vsak trenutek tega dogodka. 

Karate trening z Mirče Opeloskim

November 17, 2015

V sredo, 18.11.2015 smo gostili mojstra Mirče Opeloskega, ustanovitelja šole SHOTO MUSHIN KAI Kase Ha Karate. Opeloski je bil dolgoletni asistent mojstra Taiji Kaseja. Trening je potekal v organizaciji mojstra Marka Novaka, 3. dan karate. Treninga so se udeležili vidni karate mojstri iz Slovenije. 

Tečaj borilnih veščin in osnov praktičnega postopka

November 18, 2015

V centru smo ponudili študentom Fakultete za varnostne vede tečaj osnov borilnih veščin in praktičnega postopka. V sklopu tečaja se bodo udeleženci seznanili s tehnikami udarcev, metod, rušenj, vzvodov in partnernih tehnik. Pridobljene znanje bodo potem aplicirali na oblike aktivnega in pasivnega upiranja ter napada, da bi vzpostavili kontrolo nad osebo, po potrebi vklenili osebo ter opravili varnostni pregled. 

Seminar Filipino Fighting Arts

October 05, 2015

V sodelovanju Centra Ares in Filipino Fighting Arts Association bomo v Ljubljani na Fakulteti za šport, 28. 11. (14:00-1800) in 29. 11. (10:00-14:00) organizirali dvodnevni seminar filipinskih borilnih veščin. Seminar bo vodil eden izmed ustanoviteljav FFAA, Guro Timm Blaschke z asistenti. Več informacij lahko prevzamete na povezavi. Za prijave nam pišite na e-naslov center.ares@gmail.com ali pokličite na GSM 041 578 856.

Seminar Ne-waza

October 04, 2015

V Centru Ares organiziramo seminar JJIF Na-waza. Več o seminarju je dostopno na povezavi (klik na sliko). Za prijavo in vse informacije nam pišite na e-naslov center.ares@gmail.com ali pokličite na GSM 041 578 856. 

Please reload

bottom of page